skrevetDet stod skrevet                                                              Tilbage


Skolekunstforeningen Midt-Vest VISVA


 

Poul Christensen

" Typisk Nordjyde " - det var min første reaktion, da jeg så Poul Christensens billeder. Farverne, horisonten, eller de høje himler? Jeg ved det ikke,- eller måske blot det umiskendelige slægtskab med Svend Engelund.


I hvert fald følte jeg mig dejligt hjemme i de ligefremme, ukunstlede landskaber. Måske overfortolker jeg, men indeni følte jeg en rar genkendelse af det specielle " vendelboske " lune, hvor der bestemt ikke er plads til store armbevægelser eller vidtløftige udtalelser.


Men selvom landskaberne er ligefremme, er de bestemt ikke simple. Poul Christensens maleteknik er ganske raffineret: med spartel og akrylfarver bygger han i tynde lag ovenpå hinanden, levende og vibrerende farveflader. Foruden det store liv teknikken giver fladerne, betyder det også at billederne får en dejlig fylde og krop, så får en dejlig lyst til at berøre lærredet.


                                                                                                           juni 2013, Flemming Damskov, redaktør VISVA


 


Uddrag fra Kunstavisen    ( Furs 55 mill. år gamle fossiler) no. 06 - 2013


Poul Christensen er en af de autodidakte malere, som bevæger sig på et professionelt niveau indenfor de naturalistiske landskabsmalere. Han blev sat i gang af en onkel, som lærte den unge Poul at tegne - og senere at male. Han lærte ham at se perspektivet,  lyset og skyggen. Poul tegner små skitser, som han gør brug af, men kun for at lede sig ud i naturen for at mærke området. Alle motiverne er inspirationer fra Han Herred, men kunne ligeså godt være fra et andet sted. Han maler ikke landskabet fotografisk. Det er sanserne fra området, lyset og farverne. Teknikken er akryl på lærred lagt på med spartel i mange tynde lag, så det fremstår med struktur.


 


Uddrag fra www.furnyt.dk  fra Karolines Hus.   sommer 2013


Poul Christensen er en meget eftertragtet landskabsmaler. Han fortolkninger af de danske landskaber er unikke og derfor meget efterspurgte.   Stille og roligt har PC opbygget et navn, et brand, som de fleste er bevidste om. Vi er derfor meget glade for at kunne præsentere netop Poul Christensen her i sommer


 


 


Copyright © All Rights Reserved